Op zaterdagavond 15 juni 2024 gaven onze vereniging en popkoor Sabroso een zeer geslaagd Midzomerconcert in de grote zaal van De Drie Maenen. De tegenstelling tussen het regenachtige en koude weer buiten en de vrolijke, zomers versierde zaal binnen kon bijna niet groter.

Ons zomers geklede harmonieorkest begon de avond goed met het mooi uitgevoerde Spaanse muziekstuk Ensenada. Na Free World Fantasy en Paso Flamenco met een knappe baritonsolo door Henk van Klei was het KinderZomerOrkest aan de beurt.

De kinderen uit de groepen 4 en 5 van de Ouderkerkse basisscholen speelden een aantal bekende kinderliedjes met blokfluit en de bij kinderen erg populaire Boomwhackers. Een bijzondere ervaring was het voor de kinderen om ook samen met Excelsiors harmonieorkest op te treden. Het publiek genoot van de muziekstukken Cowboys & Indians en deed gezellig mee met Clap your hands & Stamp your feet. De kinderen kregen een welverdiende staande ovatie. 

Het Midzomerconcert werd vervolgd met een optreden van popkoor Sabroso onder leiding van Gertjan Essenstam. Voor de gelegenheid had Sabroso twee sets met bekende songs zoals I'm so excited, I'm still standing, Dreamer en Why tell me why samengesteld. Er werd enthousiast meegeklapt door het publiek.

Als laatste kon het publiek genieten van ons harmonieorkest dat met onder andere Flower Power en How to train your dragon (hoe tem je een draak) het Midzomerconcert indrukwekkend afsloot.

Foto's van het Midzomerconcert volgen binnenkort!

 

Facebook Image