Ons harmonieorkest bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten onder leiding van dirigent Jesse Zandee. De muziekstukken die wij spelen variëren van populair tot licht klassiek. Behalve de bekende optredens tijdens nationale feestdagen, houden we regelmatig thema-uitvoeringen, bijvoorbeeld de “Night of the Harmonie” inclusief koor en band, een uitvoering over “Water” m.m.v. shantykoor “De IJsselmannen”, een “Italiaanse avond” en een “Valentijnsconcert”.

Een harmonieorkest wil zeggen dat het orkest bestaat uit houten blaasinstrumenten (klarinet, dwarsfluit, saxofoon), koperen blaasinstrumenten (trompet, hoorn, trombone, tuba/bariton en bas) en slagwerk (drumstel, klein slagwerk).

Alle leeftijdscategorieën zijn in ons orkest vertegenwoordigd. Tijdens de repetitieavonden zijn twee dingen erg belangrijk: serieus repeteren om de muziekstukken zo goed en mooi mogelijk te laten klinken en, minstens zo belangrijk, het plezier in het samen muziek maken. De repetitieavonden zijn daarmee ook erg gezellig. We repeteren elke maandagavond, uitgezonderd schoolvakanties, van 19.30 tot 21.30 in de Grote Zaal van De Drie Maenen.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust eens vrijblijvend langs tijdens een van onze repetitieavonden (of stuur een e-mail)!

Facebook Image